Тіла загиблих у Кабулі українців доправлять спецрейсом - посол

Тіла загиблих у Кабулі українців доправлять спецрейсом - посол

Укрінформ
Тіла загиблих в Кабулі внаслідок теракту українських громадян буде доправлено в Україну спецрейсом авіакомпанії "Українські крила".

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Український консул, якого відрядили з посольства у Таджикистані в Кабул, прибув на місце. Він здійснить всі консульські дії, необхідні для ідентифікації, після чого тіла загиблих будуть доправлені в Україну. Попередньо планується, що це може бути спецрейс авіакомпанії "Українські крила"", - розповів посол.

Читайте також: Ідентифікували особи п'ятьох загиблих у Кабулі - МЗС

Він підтвердив, що, за інформацією посольства, в Кабулі загинуло 7 українців, серед яких двоє жінок. Серед них - 4 співробітники авіакомпанії "Українські крила", до яких і належали загиблі жінки, ще 2 особи - співробітники української компанії, яка зареєстрована у Кропивницькому, а 1 чоловік працював за контрактом з афганською авіакомпанією. "Ось ці 7 осіб, тіла яких ідентифіковані, і щодо яких підтверджена інформація. Що стосується інших громадян України, які проживали на момент теракту в готелі, то вони були доправлені на базу в Кабулі. На даний час деякі з них повернулися до готелю, щоб забрати особисті речі, а деякі відправились на роботу", - повідомив Нікітюк.

За його словами, найближчими днями авіакомпанія "Українські крила" має організувати їх повернення на Батьківщину рейсовими літаками.

Раніше повідомлялося, що 20 січня внаслідок нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі загинули 18 осіб, серед них 14 – іноземці. Повідомлялося, що серед загиблих – двоє нападників, яких було ліквідовано. 

Компанія BBC з посиланням на дані, отримані від місцевих правоохоронців, повідомила, що жертвами нападу на готель стали 9 громадян України, 1 громадянин Німеччини, 1 – Греції, 1 – Казахстану, громадянство ще двох загиблих встановлювалося. 

За останніми даними ЗМІ, загальна кількість загиблих у результаті теракту становить 43 людини, з них 7 - громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-