Ідентифікували особи п'ятьох загиблих у Кабулі - МЗС

Ідентифікували особи п'ятьох загиблих у Кабулі - МЗС

Укрінформ
Серед семи загиблих у Кабулі українців - п'ять чоловіків і дві жінки, особи п'ятьох жертв уже встановлені, над ідентифікацією двох тіл ще працюють.

Про це "Українській правді" повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"Підтверджено загибель 7 громадян. П’ять тіл уже ідентифікували, два тіла у процесі ідентифікації, бо дуже постраждали у пожежі. Серед загиблих дві жінки. Висловлюю співчуття рідним", - сказав він.

За словами Погорельцева, на місці працює консул, якого відрядили з посольства у Таджикистані для оперативного вирішення питань з ідентифікацією, їх репатріацією тощо.

"Як вирішаться питання з ідентифікацією, то затримки з репатріацією тут не буде", - сказав він.

У МЗС наразі не називають прізвища загиблих.

"Наші громадяни знаходяться у безпечному місці, на одній з військових баз. Частина з тих, що були на військовій базі, уже повернулися до готелю. Йдеться про 19 осіб. Очевидно, якась кількість з них, або всі вони - громадяни України. Це за інформацією наших партнерів", - додав Погорельцев.

Він запевнив, що у готелі наразі безпечно.

"Там усе під контролем компетентних правоохоронних органів Афганістану. Прямої загрози будь-кому з громадян України немає", - сказав Погорельцев.

Читайте також: У Кабулі загинули семеро українців - посол

Раніше повідомлялося, що 20 січня внаслідок нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі загинули 18 осіб, серед них 14 – іноземці. Повідомлялося, що серед загиблих – двоє нападників, яких було ліквідовано. 

Компанія BBC з посиланням на дані, отримані від місцевих правоохоронців, повідомила, що жертвами нападу на готель стали 9 громадян України, 1 громадянин Німеччини, 1 – Греції, 1 – Казахстану, громадянство ще двох загиблих встановлювалося. 

За останніми даними ЗМІ, загальна кількість загиблих у результаті теракту становить 43 людини, з них 7 - громадяни України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-