На Хрещатику розгорнули прапор України довжиною понад кілометр

На Хрещатику розгорнули прапор України довжиною понад кілометр

Фото
Укрінформ
У Києві вздовж Хрещатика розгорнули національний прапор довжиною більше одного кілометра, що увійшов до Книги рекордів України.

Участь в акції, організованій Державною казначейською службою, взяли близько 700 співробітників центрального та регіональних управлінь цієї служби, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Працівники казначейства розгортали стяг по тротуарній частині з двох боків головної вулиці столиці - від Європейської площі та з боку Бесарабської площі, а саме - від перехрестя Хрещатика і вулиці Богдана Хмельницького та з’єдналися на Майдані Незалежності.

У Києві вздовж Хрещатика розгорнули рекордний прапор / Фото Володимира Тарасова

Як зазначила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз, нинішнє розгортання прапора стало завершенням Всеукраїнської акції "Об’єднаймо Україну", розпочатої ще у серпні 2017 року, у ході якої працівники казначейства у регіонах поступово додавали до стягу свої частини із позначенням на них назв населених пунктів.

За її словами, загальна довжина прапора становила 1 км 59 м 95 см.

"Саме цей прапор воєдино ми сьогодні представили Україні. Він символізує згуртованість, патріотизм, віру в те, що територіальна цілісність нашої держави найближчим часом стане реальністю для України, а ті вороги, які напали на нашу державу, повинні знати й запам’ятати, що територіальна цілісність нашої держави, яка скраплена кров’ю наших героїв, незламна і нероздільна", - підкреслила Слюз.

Читайте також: На мосту Патона у Києві активісти утворили "живий ланцюг Соборності"

Вона наголосила, що розгортанням національного прапора-гіганта було продемонстровано, що Україна - єдина і неподільна, адже до його складу увійшли й прапори територіальних управлінь Держказначейської служби АР Крим та Донецької і Луганської областей.

У свою чергу представник Книги рекордів України зауважив, що прапор, розгорнутий казначеями на Хрещатику, зафіксований як рекорд України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-