Канадський вишкіл у Яворові пройшли 5 тисяч українських вояків — Порошенко

Канадський вишкіл у Яворові пройшли 5 тисяч українських вояків — Порошенко

Укрінформ
Разом з канадськими військовими вишкіл у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли 5 тис. українських вояків, з числа яких підготовлено понад 160 снайперів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на Яворівському полігоні, куди прибув разом з Генерал-губернатором Канади Жулі Паєтт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вдячний тим військовослужбовцям Збройних сил Канади, які за час своєї роботи ділилися і продовжують ділитися досвідом з українськими військовими. Вишкіл з вами пройшли понад 5 тисяч військовослужбовців Збройних сил України. Підготовлено понад 160 снайперів, а 120 військовослужбовців пройшли навчання з тактичної медицини", - сказав Порошенко.

Він відзначив, що завдяки практичній допомозі канадських партнерів Україна продовжує розвивати і модернізувати потенціал своїх Збройних сил. 

Порошенко поінформував, що військові інструктори Королівського канадського полку разом з іноземними та українськими колегами готуються розпочати новий етап підготовки ще одного бойового підрозділу ЗСУ.

"Впевнений у високих результатах цієї майбутньої роботи", - зазначив Президент.

Читайте також: Генерал-губернатор Канади: UNIFIER багато навчається у ЗСУ

Він підкреслив, що Україна особливо цінує рішення Канади продовжити мандат військової місії UNIFIER до 2019 року. 

"Це не лише символ і знак підтримки, а й реальний вагомий внесок у професійну підготовку українських військових", - акцентував Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-