“Кукурузник”, що рвався в Угорщину, належить мешканцю Авдіївки

“Кукурузник”, що рвався в Угорщину, належить мешканцю Авдіївки

Укрінформ
Українські прикордонники підтвердили, що ситуація з перетином українсько-угорського кордону легкомоторним літаком із нелегалами мала місце.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу помічник голови ДПСУ, прес-секретар Олег Слободян.

"Дійсно така ситуація мала місце. Літак вилітав з тилових районів, які розташовані далеко від державного кордону", - зазначив він.

Речник зауважив, що літак прикордонники не могли зупинити, бо Держприкордонслужба не має засобів, які можуть зупинити авіасудно, що перетинає повітряний простір України.

Речник зауважив, що спільно з угорською стороною буде проведено розслідування стосовно цієї ситуації - визначення кола осіб, причетних "до цієї оборудки". Слободян також наголосив, що інформацію про власника цього літака та можливу його причетність до незаконної діяльності прикордонники свого часу передавали до компетентних органів, і тепер необхідно з'ясувати, чому не було відповідної і своєчасної реакції на повідомлення Держприкордонслужби.

Читайте також: Українські прикордонники перевіряють інформацію про "кукурузник" із нелегалами

Слободян поінформував, що особа, яка є власником літака, має постійне місце проживання - місто Авдіївка Донецької області.

Як повідомляли угорські ЗМІ, правоохоронці країни затримали легкомоторний літак Ан-2, на якому нібито 11 нелегалів незаконно перетнули українсько-угорський кордон. Як заявили в поліції, легкомоторний літак приземлився вночі в селі Каллошемен в окрузі Сабольч-Сатмар-Берег на прикордонній території. Його випадково помітив працівник поліції, який мешкає у селі.

Посилені наряди поліції з собаками виявили на місці приземлення покинутий літак, а потім і прибулих на ньому. Затримано 11 вихідців з Азії - вісьмох в'єтнамців та трьох громадян Афганістану.

Як заявили в поліції, наразі встановлюють місцеперебування пілота літака, а також організатора повітряного переправлення нелегалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-