Розстріляне BMW: Суд продовжив запобіжний захід поліцейському Олійнику

Розстріляне BMW: Суд продовжив запобіжний захід поліцейському Олійнику

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва продовжив на 2 місяці запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання співробітнику столичного управління патрульної поліції Сергію Олійнику.

Про це у коментарі для "Української правди" повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

"16 січня відбулося перше засідання по суті. 23 листопада суд призначив склад суду і вони приступили до роботи", - розповіла Максимець.

Прокурор просив продовжити запобіжний захід та подав клопотання про відсторонення Олійника з посади.

"Суд задовольнив продовження запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Однак клопотання про відсторонення суд не задовольнив. Бо його посада (Сергія Олійника – УП), на думку судді, не впливатиме в ході судового засідання на свідків", - зазначила Максимець.

Читайте також: Розстріляне BMW: суд відпустив поліцейського Олійника під підписку

За її словами, Олійник наразі працює експертом у відділі зв’язків з громадськістю.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 30 січня. Планується, що під час нього визначать об’єм та порядок дослідження справи.

Як відомо, 7 лютого 2016 року у Києві співробітник Управління патрульної поліції в м.Києві Сергій Олійник під час переслідування автомобіля BMW смертельно поранив з табельної зброї 17-річного пасажира цієї автівки.

22 грудня 2016 року за результатом досудового розслідування прокуратура міста Києва скерувала обвинувальний акт стосовно Олійника до Голосіївського райсуду Києва за обвинуваченням в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України), замаху на вбивство, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України) та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-