Гройсман обіцяє цьогоріч додаткові інвестиції в науку

Гройсман обіцяє цьогоріч додаткові інвестиції в науку

Укрінформ
Кабінет міністрів України готовий запровадити у 2018 році нові ефективні механізми підтримки науки і закликає наукову спільноту долучитися до цих процесів.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час першого засідання Національної Ради України з питань розвитку науки і технологій, повідомляє Урядовий портал.

«Нам потрібно писати нову сторінку розвитку науки та технологій. Хотів би, аби ми визначили 2018-й роком, коли ми знайдемо правильні механізми підтримки науки і інновацій. Будемо спиратися на думку науковців, підтримувати молодь і говорити про цілі, яких маємо досягти, інвестуючи державний ресурс в науку», - сказав Гройсман.

За його словами, Національна Рада покликана стати дієвим майданчиком обміну наукових думок, обговорення шляхів вирішення проблем галузі, а також наближення української науки до потреб економіки.

Читайте також: Гройсман у середу проведе засідання уряду

Гройсман наголосив, що  Кабінет міністрів ставить амбітні економічні цілі, і вони досяжні за умов серйозного наукового прориву, який цілком реальний для України.

Він підкреслив, що моделі підтримки і форми фінансування науки мають бути обговорені спільно з науковим середовищем - аби ефективність розподілу ресурсу задовольняла державу як основного інвестора, і науковців, які мають давати результат.

«Наша політика єдина – побудова сильної, інтелектуальної країни», - сказав Гройсман.

За даними Державної служби статистики України, наукові дослідження в державі ведуть понад 900 організацій, майже половина – з державного сектору економіки. Наразі в різних галузях впроваджуються понад 1000 розробок вітчизняних вчених, натомість наукомісткість ВВП України відстає від  загальноєвропейського показника в 2,03%.

В 2018 році загальний обсяг бюджетної підтримки науки та інновацій визначений на рівні 8,3 млрд грн, що на 27,7% більше показника минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-