Freedom House знову визнала Україну “частково вільною”

Freedom House знову визнала Україну “частково вільною”

Укрінформ
Організація Freedom House знову віднесла Україну до категорії частково вільних країн. 

Про це йдеться у новій щорічній доповіді Freedom House "Свобода у світі 2018: криза демократії".

"Так, Україна отримала 3 бали із можливих 7, де 7 – найгірший показник, за рівень політичних та громадянських свобод. За 100-бальною шкалою, яка бере до уваги багато чинників, Україна набрала 62 бали", - йдеться у повідомленні.

У доповіді зазначається, що Україна продовжує одужувати від розладу після президентства Віктора Януковича, а також кризи, викликаної окупацією Криму Росією, і військової підтримки сепаратистів на Донбасі.

Однак, підкреслюється у звіті, відсутність судового переслідування за корупцію на високому рівні підірвала популярність уряду та вплинула на певні зусилля з реформування.

Також зазначається, що пригальмували рух до демократії в Україні і військові дії на Донбасі та обмеження доступу до ряду сайтів. Крім цього, повідомляється, що у сфері громадянських свобод політичний тиск та напади на журналістів загрожували свободі преси.

Читайте також: Демократія у світі переживає найбільшу кризу за десятиріччя - Freedom House

Втім, у доповіді відзначено і прогрес, якого Україна досягла у розробці та реалізації низки реформ протягом року, включаючи зміни у системі охорони здоров'я та освіти, а також заходи, спрямовані на розширення повноважень місцевих та регіональних адміністрацій.

Як повідомлялося, у попередньому звіті міжнародної неурядової організації Freedom House Україна також була у переліку "частково вільних" країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-