Проти Шабуніна поновили справу: у ЦПК кажуть — для більш тяжкої статті

Проти Шабуніна поновили справу: у ЦПК кажуть — для більш тяжкої статті

Укрінформ
Поліція відновила справу про побиття главою Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним помічника народного депутата Всеволода Філімоненка і готує нову підозру.

Про це повідомили у прес-службі ЦПК.

"Сьогодні, 15 січня, в приміщенні Дніпровського районного відділку поліції мав відбутися одночасний допит голови Центру Протидії Корупції Віталія Шабуніна та помічника народного депутата Всеволода Філімоненка. Допит був організований за ініціативи самого Філімоненка", - йдеться у повідомленні.

За повідомленням ЦПК, Всеволод Філімоненко перетворив допит на фарс і прийшов на нього з “групою підтримки” – своїми соратниками, які всюди ходять з ним. “Приніс на допит шоколадки та почав роздавати їх всім присутнім”, – повідомила юрист Центру Протидії Корупції Олена Щербан.

Читайте також: У прокуратурі пояснили, чому змінили статтю в підозрі Шабуніну

За її ж словами, “факт підтвердження журналістської діяльності Філімоненком потрібен слідчим саме для інкримінування Шабуніну більш тяжкої статті кримінального кодексу”.

Нагадаємо, 8 червня у Шабуніна стався конфлікт із громадянином Філімоненком, який називав себе журналістом, біля Дніпровського військкомату Києва, куди голова ЦПК прийшов по повістку. Філімоненко підійшов до Шабуніна, щоби взяти коментар, а той ударив його. За словами Філімоненка, він запитав Шабуніна, чому той "не воює в АТО". Сам голова ЦПК стверджує, що вдарив Філімоненка за те, що той образив члена правління ЦПК Олександру Устінову.

Філімоненко є помічником народного депутата на громадських засадах Сергія Мельничука (позафракційний).

Сам Шабунін визнає, що вдарив Всеволода Філімоненка, і готовий відповідати за свої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-