У прокуратурі пояснили, чому змінили статтю в підозрі Шабуніну

У прокуратурі пояснили, чому змінили статтю в підозрі Шабуніну

Укрінформ
Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови правління ГО «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна триває, прокуратура міста Києва перевіряє причетність потерпілого Всеволода Філімоненка до журналістської діяльності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Враховуючи звернення до правоохоронних органів представників ЗМІ та громадськості щодо невідповідності потерпілого (Філімоненка - ред.) статусу журналіста, стаття щодо заподіяння тілесних ушкоджень (Шабуніним - ред.) у зв'язку зі здійсненням ним професійної діяльності наразі не інкримінується. Інформація про причетність потерпілого до журналістської діяльності, а також мотивів завдання тілесних ушкодень, буде ретельно перевірена, після чого ухвалене відповідне процесуальне рішення. Досудове розслідування у кримінальному провадженні (стосовно Шабуніна - ред.) триває", - йдеться у повідомленні.

У прес-службаі нагадали, що у середу, 16 серпня, слідчий слідчого відділу Дніпровського управління поліції Головного управління Нацполіції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 повідомив про підозру голові правління ГО «Центр протидії корупції» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України, а саме в умисному спричиненні тілесного ушкодження середньої тяжкості, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя, але спричинило тривалий розлад здоров'я. 

Під час досудового розслідування встановлено, що 8 червня 2017 р. керівник громадської організації, перебуваючи на вул. М. Лебедєва в м. Києві, під час раптово виниклого конфлікту завдав громадянинові Ф. удару кулаком в обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. 

Зазначені обставини підтверджуються зібраними доказами, зокрема відеозаписом, де зафіксована безпосередньо подія кримінального правопорушення, протоколом слідчого експерименту, висновком судово-медичної експертизи, свідченнями очевидців тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня у Шабуніна стався конфлікт із громадянином Філімоненком, який називав себе журналістом, біля Дніпровського військкомату Києва, куди голова ЦПК прийшов по повістку. Філімоненко підійшов до Шабуніна, щоби взяти коментар, а той ударив його. За словами Філімоненка, він запитав Шабуніна, чому той "не воює в АТО". Сам голова ЦПК стверджує, що вдарив Філімоненка за те, що той образив члена правління ЦПК Олександру Устінову.

Читайте також: Суд може відпустити Шабуніна під підписку

Філімоненко є помічником народного депутата на громадських засадах Сергія Мельничука (позафракційний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-