Шабунін готовий відповісти лише за удар, а не за те, що

Шабунін готовий відповісти лише за удар, а не за те, що "малює прокуратура"

Укрінформ
Голова ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін визнає, що вдарив Всеволода Філімоненка, і готовий відповідати за свої дії.

Про це він сказав журналістам після засідання суду, на якому йому обрано запобіжний захід, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вдарив людину і готовий нести відповідальність по всій суворості закону за це і лише за це, а не те, що малює прокуратура», - сказав Шабунін.

Він іще раз наголосив, що не уникатиме відповідальності за скоєне і виконуватиме рішення суду щодо обраного йому запобіжного заходу.

«Це рішення судді, воно законне, і я буду його виконувати», - сказав Шабунін.

Читайте також: У прокуратурі пояснили, чому змінили статтю в підозрі Шабуніну

Як повідомлялось, у середу Дніпровський районний суд Києва обрав керівнику ЦПК запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з обов'язком повідомляти слідчих про зміну місця проживання і роботи. У середу Шабуніну також оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.122 ККУ, а саме в умисному спричиненні тілесного ушкодження середньої тяжкості. Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

8 червня у Шабуніна стався конфлікт із громадянином Філімоненком, який називав себе журналістом, біля Дніпровського військкомату Києва, куди голова ЦПК прийшов по повістку. Філімоненко підійшов до Шабуніна, щоби взяти коментар, а той ударив його. За словами Філімоненка, він запитав Шабуніна, чому той "не воює в АТО". Сам голова ЦПК стверджує, що вдарив Філімоненка за те, що той образив члена правління ЦПК Олександру Устінову.

Філімоненко є помічником народного депутата на громадських засадах Сергія Мельничука (позафракційний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-