Депутат пропонував детективу НАБУ півмільйона доларів за

Депутат пропонував детективу НАБУ півмільйона доларів за "послугу"

Укрінформ
Детективи НАБУ і працівники Генпрокуратури викрили на хабарі у півмільйона доларів депутата Одеської обласної ради та його спільника.

Обом оголошено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу, повідомляє прес-служба НАБУ.

"12 січня детективи НАБУ і працівники Генеральної прокуратури України повідомили про підозру чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику за пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 500 тисяч доларів співробітнику НАБУ. Дії підозрюваних кваліфіковано за ознаками ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)", - зазначили в прес-службі.

Як уточнили в НАБУ, "неправомірна вигода співробітнику НАБУ пропонувалась в обмін за зняття арешту з рахунків приватного товариства (далі – ТОВ), задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі, пов'язаній з заволодінням коштів бюджету Одеси. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами".

Читайте також: СБУ викрила на хабарі посадовця Київської митниці

На думку детективів, бенефіціаром (вигодонабувачем) ТОВ є підозрюваний депутат Одеської облради.

Вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомлялося, згадана будівля в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" була продана на початку 2016 року за 4 мільйони гривень, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-