Нові зарплати для вчителів: Гриневич назвала орієнтовну цифру

Нові зарплати для вчителів: Гриневич назвала орієнтовну цифру

Укрінформ
Очікувана середня зарплата шкільного вчителя у січні 2018 року, за попередніми підрахунками Міністерства освіти і науки, має становити 7600 гривень. 

Про це сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час робочої поїздки до Чернівецької області, повідомляє прес-служба МОН.

«Сьогодні на засіданні уряду прийнято дві постанови, що врегульовують збільшення заробітних плат для вчителів. Зокрема, ми збільшили граничний розмір надбавки для вчителів до 30%», –зазначила Гриневич.

За її словами, розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростають від 20% до 30%. Встановлено і нижню межу такої надбавки – не менше 5%.

Зокрема, не менше 20% надбавки мають отримувати вчителі шкіл, у яких навчання в початкових класах здійснюється за стандартами Нової української школи, та вчителі української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин.

Читайте також: Гройсман обіцяє підвищення зарплат лікарям первинної ланки

З 1 вересня 2018 року збільшення зарплати обов‘язково має бути поширено не лише на педагогів, що отримують зарплату за кошти державного бюджету, а й усіх педагогів, зокрема тих, що отримують зарплату з місцевих бюджетів – вихователі дитсадків, майстри у професійно-технічних навчальних закладах та інші, наголосили у МОН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-