Гройсман обіцяє підвищення зарплат лікарям первинної ланки

Гройсман обіцяє підвищення зарплат лікарям первинної ланки

Укрінформ
Підвищення заробітної плати лікарів первинної ланки відбудеться у поточному році, що передбачено медичною реформою.

Підвищення зарплат лікарям у поточному році відбудеться на первинній ланці - Гройсман 

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми прийняли закон про зміну системи охорони здоров'я, і якраз цей закон відкриває можливості суттєвого підвищення зарплат для українських лікарів. У 2018 році це має відбутись на первинній ланці, і я наголошую на тому, що у 2018 році ми спільно з Міністерством охорони здоров’я зробимо все для того, щоб знайти правильне рішення в рамках реалізації реформи для підвищення заробітної плати українським лікарям», - підкреслив Гройсман.

Разом із тим, він зазначив, що за один рік кардинально змінити ситуацію з оплатою праці медпрацівників по всій системі не вдасться. «Але я вважаю, що за 2018, 2019, 2020 роки ми доведемо ситуацію в охороні здоров’я до успіху. Буде абсолютна нова якість охорони здоров’я», - наголосив він.

Читайте також: Для управління системи Е-Health створили держпідприємство

Як повідомлялось, раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило перелік змін, які мають провести медичні заклади первинної ланки в 2018 році для переходу на нову систему фінансування. При цьому комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році мають реорганізуватися у некомерційне комунальне підприємство. Лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету. Відтак медзаклади первинної ланки протягом року мають забезпечити комп’ютеризацію, обрати МІС (медичну інформаційну систему) та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, отримати електронні цифрові підписи для закладу та лікарів. 28 грудня 2017 року Президент підписав закон про медичну реформу. 

Кабінет міністрів ухвалив низку підзаконних актів, необхідних для того, щоб медичні заклади та місцева влада по всій країні розпочали підготовку до першого етапу реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-