Уряд виділив 294 мільйони на виплати постраждалим під час Революції Гідності

Уряд виділив 294 мільйони на виплати постраждалим під час Революції Гідності

Укрінформ
Кабінет міністрів виділив 294 млн гривень для фінансування виплат постраждалим і членам сімей загиблих під час Революції Гідності в 2013-2014 роках у повному обсязі.

Таке рішення ухвалене на засіданні уряду в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Треба віддати шану Героям Небесної сотні, тим, хто був скалічений, не під дату приймати якісь рішення, а просто виконувати свій моральний обов’язок перед цими людьми... Сьогодні ми приймаємо рішення не під дату, а по совісті зробити такі виплати”, - підкреслив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, уряд забезпечив виплати постраждалим майданівцям та членам сімей Героїв Небесної сотні не частинами, як було раніше, а в 100-відсотковому обсязі.

Читайте також: Діти Героїв Небесної Сотні заспівали "Колядку для Янголів"

Він також звернувся до Мінсоцполітики та Мінфіну з проханням розпочати виплати вже у січні.

У свою чергу міністр соціальної політики Андрій Рева нагадав, що у 2014 році Верховна Рада ухвалила закон про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам акцій громадського протесту та членам їх сімей. За його словами, законом було визначено, що членам сімей загиблих учасників масових акцій громадського протесту мало бути виплачено по 1 млн гривень, особам, які дістали тяжкі тілесні ушкодження, — по 700 тис. гривень, середні тілесні ушкодження — по 500 тис. гривень, легкі тілесні ушкодження — 200 тис. гривень.

Водночас Рева зауважив, що ці виплати здійснювалися частинами протягом минулих років, але їх суми є сталими і їх індексація законом не передбачена.

Міністр запевнив, що виділених урядом коштів вистачить на завершення процесу виплат постраждалим учасникам Революції гідності та членам сімей загиблих Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-