Екс-мер Торецька - на волі, але прокуратура вимагає арешту - омбудсмен

Екс-мер Торецька - на волі, але прокуратура вимагає арешту - омбудсмен

Укрінформ
Екс-мер Торецька Володимир Слєпцов нині знаходиться на волі.

Про це в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

 "Оскільки він був у мене в офісі після 27 грудня, тут я точно знаю, що він, за станом на сьогоднішній день, знаходиться на волі" - заявила вона.

За словами українського омбудсмена, прокуратурою подано клопотання щодо зміни запобіжного заходу на час судового розгляду на утримання під вартою, але адвокат Слєпцова буде доводити необхідність перебування екс-мера Торецька на волі. 

Читайте також: Штепа відмовилася їхати в ОРДЛО під час звільнення заручників - Лутковська

"Це питання, яке буде розглядатися судом, і саме суд буде приймати рішення," - додала Лутковська.

Раніше Валерія Лутковська повідомляла, що колишній міський голова міста Торецьк Донецької області Володимир Слєпцов, а також ще шестеро осіб в останній момент відмовилися покидати підконтрольну Україні територію в рамках звільнення заручників 27 грудня.

 Слєпцова підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) і ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу  України. За даними слідства, Слєпцов пов'язаний з організацією та проведенням на території Торецька незаконного референдуму про проголошення "державної самостійності" терористичної організації "ДНР". До 27 грудня Слєпцов перебував у СІЗО, раніше Торецька міськрада висловила йому недовіру.

27 грудня в рамках звільнення Україна передала бойовикам 233 осіб, ті в свою чергу відпустили 74 осіб. При цьому одна із заручниць, яка проживає в окупованому Донецьку, після звільнення висловила бажання залишитися в ОРДО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-