Саакашвілі назвав незаконним вирок грузинського суду

Саакашвілі назвав незаконним вирок грузинського суду

Укрінформ
Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що вирок Тбіліського міського суду, який засудив його до трьох років позбавлення волі, є незаконним і суперечить міжнародним нормам.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вирок" грузинського суду, що перебуває під повним контролем найбільшого приватного акціонера "Газпрому" Іванішвілі, щодо мене - повністю незаконний і суперечить усім міжнародним, національним нормам та здоровому глузду", - заявив Саакашвілі.

Як повідомлялося, Тбіліський міський суд визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі щодо Сандро Гіргвліані і засудив екс-президента до позбавлення волі строком на 3 роки.

Читайте також: Саакашвілі оскаржить відмову у наданні статусу біженця

За даними слідства, у 2009 році тодішній президент Грузії Саакашвілі в обхід Комісії з помилування незаконно помилував засуджених за вбивство Гіргвліані чотирьох працівників Департаменту конституційної безпеки.

Як відомо, у липні 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. У серпні Головна прокуратура Грузії надіслала запит про екстрадицію колишнього глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-