Адмінсуд Києва відмовив Саакашвілі у задоволенні позову проти ДМСУ

Адмінсуд Києва відмовив Саакашвілі у задоволенні позову проти ДМСУ

Оновлено
Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі щодо рішення УДМС у Київській області "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

Відповідне рішення оголосила суддя Тетяна Скочок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Окружний суд у складі судді Тетяни Скочок ухвалив рішення відмовити у задоводенні позову Міхеїла Саакашвілі", - заявила Скочок. 

Як повідомлялося, Саакашвілі вимагає визнати протиправним та скасувати рішення міграційної служби від 1 листопада 2017 року про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту. 

Читайте також: Суд переніс розгляд скарги прокуратури щодо Саакашвілі

Як відомо, у липні 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. У серпні Головна прокуратура Грузії направила запит про екстрадицію Саакашвілі. Екс-президент Грузії заявляв, що готує клопотання до Мін'юсту, в якому наведе аргументи, чому його не можна екстрадувати на батьківщину. 

1 листопада Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту". 

5 грудня Саакашвілі був затриманий в Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України). 

11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому ніякого запобіжного заходу. 

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити Саакашвілі під домашній арешт. 

На засіданні 22 грудня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на 3 січня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-