Суд переніс розгляд скарги прокуратури щодо Саакашвілі

Суд переніс розгляд скарги прокуратури щодо Саакашвілі

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва переніс розгляд скарги прокуратури на рішення Печерського суду відпустити лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Таке рішення ухвалив головуючий суддя Олег Присяжнюк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Оголошується перерва у судовому засіданні до 13 години 30 хвилин 11 січня", - оголосив суддя. 

Суд доручив захисту Саакашвілі забезпечити присутність на майбутньому судовому засіданні 11 депутатів, які висловили готовність узяти лідера "Руху нових сил" на поруки. 

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня Печерський райсуд Києва залишив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі без задоволення. Головувала на засіданні суддя Лариса Цокол.

Читайте також: Саакашвілі через суд домагається статусу біженця

Сторона обвинувачення виступала з клопотанням про цілодобовий домашній арешт Саакашвілі строком на 2 місяці за місцем його проживання на вул. Костьольна у м. Києві.

Правоохоронці затримали Саакашвілі 8 грудня у Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України).

Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу щодо судді Печерського райсуду Києва Лариси Цокол. Водночас у ВРП заявили, що розгляд скарг на суддю Цокол не пов'язаний з судовим рішенням щодо Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-