Убивцям Ноздровської пригрозили

Убивцям Ноздровської пригрозили "списком Магнітського"

Укрінформ
Відомий британський фінансист Вільям Браудер закликав покарати вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської за всією суворістю закону, інакше пригрозив включити їх до "списку Магнітського".

Про це міжнародний фінансист і інвестор, співзасновник і генеральний директор інвестиційного фонду Hermitage Capital Management написав у своєму Twitter.

"Усі, хто взяв участь у цьому жахливому звірстві (убивстві Ноздровської - ред.), мають відчути на собі всю силу закону. Якщо цього не відбудеться, вони і ті, хто прикриває їх, повинні бути повною мірою піддані санкціям Магнітського на Заході", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Активістів просять створити ініціативну групу у справі вбивства Ноздровської

Браудер є одним з ініціаторів ухвалення у США та Канаді так званого "списку Магнітського" - закону, названого ім'ям юриста компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у московському СІЗО в 2009 році.

До цього списку потрапляють особи, відповідальні за порушення прав людини та принципу верховенства права, після чого проти них вводяться персональні санкції.

Браудер зробив свою заяву після того, як 1 січня у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло зниклої напередодні правозахисниці Ірини Ноздровської.

Юристка кілька років займалася справою про загибель своєї сестри, яку на смерть збив на авто племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Після смертельного ДТП Россошанського спочатку не заарештували, а відпустили під домашній арешт. 

У травні 2017 року Россошанского засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію. 

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії й продовжив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-