Активістів просять створити ініціативну групу у справі вбивства Ноздровської

Активістів просять створити ініціативну групу у справі вбивства Ноздровської

Фото
Укрінформ
Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов запропонував створити ініціативну групу з числа громадських активістів для допомоги у розслідуванні вбивства юристки та правозахисниці Ірини Ноздровської. 

Про це він заявив під час акції на вимогу знайти вбивць Ноздровської, про загибель якої стало відомо напередодні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я пропоную вам організувати ініціативну групу і після 20-ї години я вас запрошую, я з вами поспілкуюсь", - заявив він.

Під час акції Ценов оголосив попередні відомості з розслідування справи юристки Ноздровської, в натовпі відбулася невелика штовханина.

Читайте також: Вбивство Ноздровської: під час акції біля поліції сталася сутичка

"На сьогоднішній день сформована потужна група, оперативний розділ піднятий по тривозі. На території, де ми знайшли тіло, проводяться додатковий огляд місця події, додаткові дії, спрямовані на отримання інформації. Працівниками переглянуто 20 камер у напрямку руху Ірини Ноздровської від роботи" - додав Ценов. 

Наразі імпровізований мітинг під Головним управлінням Національної поліції України в Київській області триває.

Пікетування столичної поліції з вимогою знайти вбивць Ірини Ноздровської / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Як повідомлялося, 1 січня 2018 року тіло Ноздровської було знайдене у Вишгородському районі Київської області. Перед цим, 30 грудня Вишгородське управління поліції оголосило Ноздровську в розшук. У повідомленні зазначалося, що вона зникла близько 16:00 29 грудня.

Як відомо, Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатінської, яку в с.Демидів 30 вересня 2015 року насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. 

Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не заарештували, а відпустили під домашній арешт. 

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію. 

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-