Кияни пройшлися маршем по Хрещатику за мир на Землі

Кияни пройшлися маршем по Хрещатику за мир на Землі

Фото
Укрінформ
У центрі Києва близько сотні киян, серед яких майже половина — діти різного віку, пройшли маршем за мир на Землі.

Хода розпочалася на Бессарабській площі й закінчилася біля стели на Майдані Незалежності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції несли в руках таблички з назвами країн, у яких відбувається війна або існує воєнний конфлікт, зокрема України, Афганістану, Бірми, Венесуели, Іраку, Лівії, Пакистану, Сирії, Сомалі та інших, а також різнобарвні повітряні кульки.

Як розповіла представник Спільноти Святого Егідія, яка виступила одним з організаторів маршу, Віта Зіневич, подібна хода за мир відбувається 1 січня у майже 60 містах в усьому світі, а в Україні пройшла у Києві, Львові та Івано-Франківську.

“Основна мета акції — розпочинати рік з миру, тому що ми, живучи в країні, в якій розпочалася війна, розуміємо, що це (мир — ред.) найвеличніша цінність, а також розказати про ті місця у світі, про ті країни, де існує війна, де існують військові конфлікти, тому що часто ці місця забуті”, - зауважила вона.

За словами Зіневич, до участі у марші були запрошені різні люди, в тому числі й діти з дитячих будинків сімейного типу столиці.

Як відомо, Всесвітній день миру — це свято римо-католицької церкви, що відзначається щорічно 1 січня в День торжества Божої Матері Марії.

Читайте також: 2017-й рік зіпсували війни, брехня і несправедливість – Папа Римський

8 грудня 1967 року папа римський Павло VI проголосив Всесвітній день миру. У католиків це свято називається “День всесвітніх молитов про мир”.

17 грудня 1969 року Генеральна Асамблея ООН проголосила міжнародний день миру офіційним святом, під час якого віруючі закликають Бога припинити всі війни і послати людям мир на Землі.

Загальним гаслом Всесвітнього дня миру стали слова: «Пробач, і ти отримаєш мир».

Фото: Євген Любімов/ Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-