Розенблат пояснив, навіщо збирався на свята до Німеччини

Розенблат пояснив, навіщо збирався на свята до Німеччини

Укрінформ
Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат не збирався святкувати Новий рік у Німеччині, а хотів відвідати економічний форум, який відбудеться на початку січня.

Про це він розповів у коментарі Житомир.info 30 грудня.

«Я й не збирався їхати святкувати Новий рік у Німеччині. Просто з 9 січня в Німеччині буде великий економічний форум і виставка деревообробної промисловості, куди мене запросили як одного зі співавторів закону про мораторій на вивезення лісу-кругляка. Запросили, щоби поспілкуватися про перспективи лісової галузі в Україні та залучення інвесторів. Я отримав офіційне запрошення і подав лист з проханням поїхати туди», – уточнив Розенблат.

Нардеп також повідомив, що в новорічну ніч він буде на Різдвяному ярмарку у Житомирі.

Читайте також: Суд дозволив Розенблату їздити Україною, але залишив браслет

Розенблат підтвердив, що звертався у САП з проханням поїхати на форум і йому відмовили. Разом з тим, він зазначив, що вважає таку відмову САП прикладом подвійних стандартів та вибірковості з боку правоохоронних органів.

«Припускаю, що це також може бути особистою помстою, адже я подав позов до суду на Назара Холодницького (заступник Генерального прокурора — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - ред.) щодо перебування його одразу на двох посадах», – додав Розенблат.

Як уже повідомлялося, 17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нього. 19 жовтня Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини. Втім, його зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки. Народний депутат заявив, що його пограбували.

В НАБУ заявили, що вони запобігли вивезенню за кордон матеріалів, важливих для розслідування так званої «бурштинової справи». Слідчі дії відбувалися на території аеропорту Жуляни. Крім того, НАБУ звинуватило Розенблата в незаконному отриманні дипломатичного паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-