Грицак певен, що будуть затримання топ-чиновників за держзраду

Грицак певен, що будуть затримання топ-чиновників за держзраду

Укрінформ
СБУ розслідує низку справ про держзраду, по яких проходять високопоставлені чиновники.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів голова СБУ Василь Грицак.

"Перекладач прем'єра - це дійсно досить-таки велика "риба", спіймана на держзраді за роки незалежності. Один він? Ні, звичайно, не один. Я не відкрию велику таємницю, якщо скажу, що в роботі Служби безпеки є багато справ, за якими проходять громадяни України, які обґрунтовано підозрюються у державній зраді. Серед них є і ті, хто займає високі посади", - зазначив він і додав, що певен - будуть нові затримання топ-чиновників.

Грицак сказав, що у СБУ також залишилися так звані "кроти".

"До Революції Переваги для спецслужб Росії, на жаль, були створені максимально сприятливі умови щодо агентури. Саме тому ми затримуємо власних співробітників. Затримуємо самих же контррозвідників, які повинні працювати, в першу чергу, проти нашого зовнішнього ворога. Серед затриманих співробітників СБУ - полковники, підполковники. Ця робота проводиться на постійній основі, ми очищаємося", - повідомив він.

Читайте також: Викриття агента РФ: Грицак розповів про найбільшу впійману "рибу"

Глава СБУ підкреслив, що зусилля Росії по агентурних проникненнях в органи влади України зростають дедалі більше.

"Росія використовує будь-які механізми, щоб втручатися в наші справи, і, звичайно ж, для неї є пріоритетом вербування топових чиновників, правоохоронців, суддів, депутатів, для того, щоб не тільки мати інформацію, але і намагатися формувати громадську думку, впливати на політичні процеси в нашій державі", - констатував Грицак.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня співробітники Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російські спецслужби під час його тривалого відрядження за кордоном.

Пізніше з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад під час зустрічей з іноземними делегаціями.

За даними спецслужби, завербований чиновник збирав службову інформацію про Кабінет міністрів України, зокрема про зарубіжні поїздки й переговори Прем'єр-міністра, яку потім електронною поштою пересилав представникам російської спецслужби.

21 грудня Єжову оголошено підозру у скоєнні державної зради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-