Скільки українці готові витратити на новорічний стіл і подарунки

Скільки українці готові витратити на новорічний стіл і подарунки

Опитування
Укрінформ
Опитані Research & Branding Group українці на новорічний стіл готові витратити в середньому 806 гривень, на подарунки - 769 гривень.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного з 4 по 14 грудня, опубліковані на сайті R&B Group.

"Наприклад, на підготовку й оформлення святкового столу умовний українець сьогодні має намір витратити в середньому 806 грн, на подарунки близьким і знайомим - 769 грн, а на інші новорічні витрати - 721 грн", - йдеться у дослідженні.

Водночас загальний розмір новорічних витрат у нинішньому році становитиме у середньому приблизно 1659 грн.

У ході грудневого опитування Research & Branding Group респондентам було запропоновано оцінити свої витрати за трьома статтями, що визначають основний зміст новорічного бюджету: витрати на святковий стіл, на подарунки близьким і знайомим, а також інші витрати, заплановані на різноманітні новорічні розваги для дорослих і дітей - відвідання ялинок, театрів, ресторанів, туристичні поїздки.

 R&B також зазначає, що середня загальна стаття витрат є умовною. "А реально розміри цих витрат істотно відрізнятимуться в різних сім'ях. Достатньо сказати, що половина українських сімей, які планують здійснити новорічні витрати, витратить на це в сукупності менш як 1250 грн, а друга половина - більше цієї суми", - уточнює R&B Group.

Читайте також: Чого українці чекають від наступного року

Причому у 10% найменш забезпечених співгромадян сумарні новорічні витрати заплановані на рівні, що не перевищує 375 грн, а у 10% найбільш забезпечених ці витрати становитимуть більш як 3500 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-