Вбивство Веремія: суддя пояснив, чому призначив умовне покарання

Вбивство Веремія: суддя пояснив, чому призначив умовне покарання

Укрінформ
Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне покарання Юрію Крисіну у справі про напад у 2014 році на журналіста В’ячеслава Веремія виключно у межах пред'явленого обвинувачення.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання "Громадського".

"Про те, що Крисін збирав людей (які нападали на учасників Євромайдану - ред.), в обвинуваченні не зазначено. Я не можу вийти за межі пред'явленого обвинувачення. Це він у своїх свідченнях казав, що організовував і збирав людей. Але в обвинуваченні цього нема. Також нема й статті про умисне вбивство або замах на умисне вбивство. В обвинуваченні було лише про хуліганство і легкі тілесні", - сказав суддя Лінник.

Він назвав своє рішення "абсолютно справедливим".

Як повідомлялося, журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія вбили в Києві у ніч проти 19 лютого 2014 року. Він з колегою їхав після роботи додому на таксі і, побачивши групу тітушок, почав знімати їх на мобільний телефон. Молодики завважили це, зупинили світлошумовою гранатою машину, витягли всіх, хто був у ній, і стали бити. Коли журналісту вдалося вирватися, у нього вистрелили. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

Читайте також: Суддя, який дав умовний строк Крисіну, відпустив із СІЗО ще тітушок

Шевченківський райсуд міста Києва 22 грудня 2017 року завершив розгляд кримінального провадження за цим фактом і визнав Крисіна винним, призначивши йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, проте на підставі ст. 75 Кримінального кодексу його звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

У Генпрокуратурі заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення судді Лінника, який ухвалив цей вирок, оскільки вважають це рішення «явно несправедливим».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-