Суддя, який дав умовний строк Крисіну, відпустив із СІЗО ще тітушок

Суддя, який дав умовний строк Крисіну, відпустив із СІЗО ще тітушок

Укрінформ
Шевченківський суд відпустив із СІЗО Олега Гебана та Сергія Костенка, яких обвинувачують у завершеному замаху на вбивство шести осіб 18 лютого біля Майдану. Відтепер вони знаходитимуться під домашнім арештом.

Про це портал ТЕКСТИ поінформував керівник відділу прокурорів Департаменту спеціальних розслідувань Олексій Донський.

"Таке рішення про зміну запобіжного заходу для обвинувачених тітушок прийняли судді Мартинов та Лінник Шевченківського суду Києва у вівторок 26 грудня. При цьому Лінник - автор вироку з умовним терміном "тітушководу" Крисіну, який брав участь у нападі на Веремія на цьому ж перехресті у цей же час. Трьох тітушок - Костенка, Гебана та Погребного (останній опинився під домашнім арештом ще раніше) судять за напади з використанням вогнепальної зброї поблизу Майдану ввечері 18 лютого 2014 року. Вогнепальні поранення від Костенка, Гебана та Погребного в цьому епізоді отримали шестеро майданівців. Це сталось на перехресті Великої Житомирської та Володимирської", - йдеться у повідомленні.

За версією прокуратури, використовуючи холодну (кийки та інші предмети) та вогнепальну нарізну зброю (пістолети та карабіни), тітушки вчиняли напади на протестувальників поблизу верхнього виходу з Майдану, поблизу Михайлівської площі.

Саме напади цих тітушок та їх подільників на Великій Житомирській намагався зняти на відео В'ячеслав Веремій, після чого "тітушковод" Крисін разом зі своїми підлеглими витягли його з авто, поранили та побили.

Внаслідок нападу Веремій загинув, а Крисіну оголосили вирок за ці події. Крисіна визнали винним у хуліганстві та присудили умовний строк. Вирок Крисіну виніс суддя Лінник.

Як повідомлялося, журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія вбили в Києві у ніч проти 19 лютого 2014 року. Він з колегою їхав після роботи додому на таксі і, побачивши групу тітушок, почав знімати їх на мобільний телефон. Молодики завважили це, зупинили світлошумовою гранатою машину, витягли всіх, хто був у ній, і стали бити. Коли журналісту вдалося вирватися, у нього вистрелили. Веремій помер у лікарні швидкої допомоги.

Читайте також: Як вбивцю журналіста Веремія за хуліганство покарали...

Шевченківський райсуд міста Києва 22 грудня 2017 року завершив розгляд кримінального провадження за цим фактом і визнав Крисіна винним у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для завдання тілесних ушкоджень

Крисіну призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, проте на підставі ст. 75 Кримінального кодексу його звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-