Суд арештував мільйон доларів заступника глави АП часів Януковича

Суд арештував мільйон доларів заступника глави АП часів Януковича

Укрінформ
За клопотанням Генпрокуратури Печерський суд наклав арешт на кошти колишнього заступника глави АП часів президентства Віктора Януковича в сумі понад 1 млн доларів.

Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко у Facebook.

"За клопотанням Генеральної прокуратури накладено арешт на кошти колишнього заступника голови Адміністрації Президента України часів Януковича", - написав Лисенко.

Він нагадав, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах колишнім заступником голови АП часів Януковича, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В рамках провадження 6 липня цього року у ході проведення санкціонованого обшуку індивідуального банківського сейфу вказаної особи, слідчими виявлено та вилучено готівкові грошові кошти в сумі понад 1 млн доларів США.

"За клопотанням прокуратури Печерським районним судом міста Києва накладено арешт на вилучені кошти вказаної особи, які ймовірно отримані з неофіційних джерел та з яких не було сплачено податки до державного бюджету", - написав Лисенко.

Читайте також: Справу заступника голови АП часів Януковича направили до суду

Він також уточнив, що у грудні 2017 року слідчим суддею відмовлено власнику в поверненні вилучених грошових коштів.

Лисенко не назвав імені колишнього заступника глави АП, проте, як свого часу повідомив генпрокурор Юрій Луценко, під час обшуків у банківських скриньках Юрія Чмиря знайшли 1 мільйон 180 тисяч доларів замість задекларованих ним 572 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-