Справу заступника голови АП часів Януковича направили до суду

Справу заступника голови АП часів Януковича направили до суду

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича, депутата Сумської обласної ради Юрія Чмиря.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

“Прокуратурою Сумської області 18 серпня 2017 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього високопосадовця із оточення В.Януковича, а на даний час депутата Сумської обласної ради. Особа обвинувачується в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей”, - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, встановлено, що депутат не вніс у декларацію власну доньку, хоча в ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом. Зокрема, в декларації не зазначено 9 квартир та 3 паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, що належать 20-річній непрацюючій доньці. Окрім того, додали у відомстві, обвинувачений на підставі заяви про нібито втрату паспорта отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому він використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій.

Читайте також: В екс-заступника глави АП часів Януковича знайшли більше мільйона доларів

Дії колишнього високопосадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч.ч.1, 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомлялося, у прокуратурі 1 серпня заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Чмиря.

17 серпня прокуратура Сумської області поінформувала, що обвинувачений та його захисники відмовились від отримання обвинувального акта.

Чмирь з квітня 2010 року по грудень 2013 року був головою Сумської обласної державної адміністрації, після цього до лютого 2014 року обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента, а з листопада 2015 року є депутатом Сумської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-