Порошенко вірить, що завтрашній обмін заручниками відбудеться

Порошенко вірить, що завтрашній обмін заручниками відбудеться

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що в останні дні робота з визволення заручників тривала цілодобово, і висловив сподівання, що у середу процес обміну пройде успішно.

Про це він сказав під час зустрічі з родичами українських заручників, повідомляє прес-служба глави держави. 

«Це була дуже виснажлива, дуже професійна з нашого боку боротьба за кожного. Вірю, що вона завтра принесе результат», - наголосив Президент.

Він додав, що в останні дні робота з підготовки до звільнення тривала у режимі 24 години на добу для того, аби були застосовані всі необхідні правові механізми для його здійснення.

Порошенко також пообіцяв, що кожному зі звільнених українців буде надано належну медичну допомогу, й звернувся до уряду щодо надання звільненим українцям та їхнім родинам матеріальної допомоги "для того, щоб полегшити їх адаптацію".

Читайте також: Ватажок "ДНР" Захарченко "помилував" українських полонених перед обміном

Президент подякував рідним заручників за їхню віру у державу і спільну боротьбу.

"Нічого важливішого за те, щоб повернути наших додому, немає... Дуже сподіваюсь, що все буде добре. Дуже сподіваюсь, що це буде символом нашої боротьби і нашої перемоги", - сказав глава держави.

Водночас він підкреслив, що застосував всі можливості міжнародного тиску, починаючи від "нормандського формату" і закінчуючи партерами зі США; починаючи від церкви і закінчуючи переговорною групою; починаючи від Тристоронньої контактної групи і закінчуючи ОБСЄ і міжнародними організаціями; починаючи від Червоного Хреста і закінчуючи уповноваженим із прав людини.

Порошенко наголосив також, що обмін став можливий, в тому числі, завдяки Мінським угодам.

У свою чергу голова Служби безпеки Василь Грицак повідомив, що СБУ забезпечить проїзд, проживання та розміщення рідних звільнених українських заручників на період очікування на їх повернення.

Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО, ветеран АТО Вадим Свириденко запевнив родичів, що "команда психологів, яка готова зустріти звільнених, зробить усе, щоб вони повернулися в тому стані, в якому вони полишили своїх родичів".

Крім того, перший віце-спікер Ірина Геращенко зазначила, що "боротьба йшла за кожну людину" та додала, що робота з визволення заручників ще не завершена.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко підтвердила, що обмін заручниками відбудеться 27 грудня цього року за формулою «306 на 74». 

На сьогодні кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, становить 170 осіб. При цьому, за даними Геращенко, бойовики ОРДЛО підтверджують наявність тільки 97 осіб, з них 74 людини (місцезнаходження яких встановлено) будуть звільнені 27 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-