Ватажок

Ватажок "ДНР" Захарченко "помилував" українських полонених перед обміном

Оновлено
Укрінформ
Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко підписав указ про "помилування" громадян України, яких тримають у "республіці" у полоні і передадуть під час обміну полоненими з Києвом. Сам обмін очікується завтра о 13:00.

Про це Захарченко заявив у понеділок журналістам, повідомляють сепаратистські ЗМІ

"Сьогодні я підписав указ про помилування тих людей, яких завтра мінятимемо", - сказав він.

Захарченко додав, що, за попередніми домовленостями, процедура обміну полоненими відбудеться завтра о 13:00. За словами Захарченка, очікується, що під час обміну полоненими будуть присутні представники церкви.

Читайте також: Порошенко доручив забезпечити допомогу полоненим українцям після звільнення

Напередодні Захарченко у Москві на зустрічі з патріархом московським і всієї Руси Кирилом заявив, що обмін полоненими за формулою "306 на 74" між "Л/ДНР" і Україною пройде 27 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко підтвердила, що обмін заручниками відбудеться 27 грудня цього року за формулою "306 на 74". За її словами, українська сторона була готова до звільнення ще кілька днів тому - СБУ, ГПУ, Мінська група все для цього зробили.

Читайте також: Геращенко підтверджує, що обмін заручниками запланований на 27 грудня

На сьогодні кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, становить 170 осіб. При цьому, за даними Геращенко, бойовики ОРДЛО підтверджують наявність тільки 97 осіб, з них 74 людини (місцезнаходження яких встановлено) будуть звільнені 27 грудня.

Водночас координатор волонтерської групи з обміну полоненими "Патріот" Олег Котенко заявив, що українська сторона не знає, кого з українських заручників звільнять бойовики під час обміну полоненими 27 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-