Міжнародні правозахисники відправили Путіну

Міжнародні правозахисники відправили Путіну "несвяткові подарунки"

Фото
Укрінформ
Під час акції "Несвяткові подарунки Путіну" правозахисники відправили посилку в адміністрацію російського президента. Активісти підготували звіти про порушення прав людини в анексованому Криму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вирішили вийти на Майдан Незалежності до Головпоштамту для того, щоб відправити "несвяткові подарунки" в адміністрацію Володимира Путіна. Ми будемо передавати звіти правозахисних організацій, які ми готували протягом цих чотирьох років окупації Криму. Кожна з організацій фіксувала факти порушення прав людини в Криму - це і насильницькі зникнення, і вбивства, і тортури та незаконні затримування, ув'язнення", - заявила координатор організації "Крим SOS" Таміла Ташева.

Правозахисники зібрали посилку для Путіна / Фото Євгена Любімова

До акції долучились українські та міжнародні правозахисні організації: Human Rights Watch, Amnesty International Україна, Українська Гельсінкська спілка, Кримська правозахисна група, Медійна ініціатива за права людини та Центр інформації про права людини. Представники кожної організації вклали свій звіт до загального пакунка.

"Щоб перелічити всі порушення, треба багато часу. За цей час російська репресивна машина порушила всі можливі права людини на території Криму", - додала Ташева.

Активісти зібрали всі звіти біля головної будівлі Укрпошти та надіслали посилку у кремлівські кабінети Російської Федерації.

Акція проходить у рамках кампанії “Find and Free”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-