В Україні з працездатного населення лише 8 мільйонів - чоловіки, 16 — жінки

В Україні з працездатного населення лише 8 мільйонів - чоловіки, 16 — жінки

Укрінформ
З 24 мільйонів працездатного населення України чоловіки становлять лише третину.

Про це повідомив у інтерв'ю Укрінформу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"В Україні із 24 мільйонів працездатного населення тільки 8 мільйонів - чоловіки, 16 мільйонів - жінки, з яких лише 8 мільйонів працюють. Решта зайняті домашнім господарством", - сказав Зубко.

У цьому зв'язку він закликав громади "активніше будувати дитячі садки і звільняти жінку від сидіння у декретній відпустці, якщо вона прагне реалізувати себе ще й в іншому напрямку".

Зокрема, за словами урядовця, влада розглядає можливість створювати у великих містах дитячі садочки на перших поверхах багатоповерхівок.

"Ми наразі відпрацьовуємо можливість створення дитячих садків на перших поверхах багатоповерхівок. І закріпити це на рівні стандарту", - сказав Зубко.

Читайте також: Дворічна британська принцеса Шарлотта почне ходити у дитсадок

Водночас, зазначив він, важливим є питання фінансування дитсадків. У різних містах з бюджету на одну дитину на рік витрачається від 27 тис. до 50 тисяч гривень. Проте якщо місцева влада не може забезпечити необхідну кількість місць у дитсадках, то, на думку віце-прем'єр-міністра, доцільно запропонувати батькам кошти за перебування дитини у приватному садку.

"По-перше, це мотивуватиме появу приватних садочків. І, по-друге, на це не потрібно витрачати 60-80 млн гривень з місцевого бюджету, аби побудувати садочок на 200 місць", - наголосив він.

При цьому Зубко підкреслив, що загроза втрати людського потенціалу, від'їзд людей за кордон є найбільшою проблемою України на сьогодні. Аби утримати українців від виїзду за кордон, потрібно не лише підвищувати зарплати і пенсії, а й створювати якісну інфраструктуру.

"Постійно пояснюю (владі) на місцях, що треба не чекати, а щось робити. Люди сплатили податки і за ці кошти хочуть отримати дороги, дитсадки, школи, музеї, театри, спортивні майданчики", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-