США та Європа вже постачають летальну зброю Україні - Спецтехноекспорт

США та Європа вже постачають летальну зброю Україні - Спецтехноекспорт

Відео
Укрінформ
П'ять країн Східної Європи й США вже постачають Україні деякі види летальної зброї.

Про це в інтерв'ю розповів директор державного підприємства "Спецтехноекспорт" Павло Барбул, повідомляє "Радіо Свобода".

"Зокрема, це ВОГ-17 та ВОГ-25, боєприпаси до гранатометів, деякі артилерійські припаси – 100 мм і 152 мм – це те, що з нагального. Я не буду називати країни, кількості або ціни, але так – ми це постачаємо", - розповів Барбул, зауваживши, що йдеться про постачання із щонайменше 5 східноєвропейських країн.

Він також підтвердив, що цьогоріч в Україну вже надходила летальна зброя зі США – партія гранатометів PSRL-1, які є глибокою модернізацією радянського РПГ-7.

Читайте також: Комплектуючі до T-72: Україна виграла оборонний тендер в Європі

В інтерв'ю "Голос Америки" Річард Вендівер, керівник компанії AirTronic USA, яка виготовляє гранатомети, розповів, що PSRL-1 переважає радянський аналог за технічними параметрами. Зокрема, дальність ефективної стрільби в нього зросла від 300 до 800 метрів.

"Тут є планка Пікатіні, яка дозволяє встановлювати різні види прицілів. Ми змінили дизайн пускового пристрою, щоб ним було зручніше користуватися. Оптичну систему ми створили свою: вона значно простіша, ніж у РПГ-7, і працює з усіма видами снарядів", – розповів Вендівер.

Нагадаємо, представник Держдепартаменту США Хізер Науерт 22 грудня заявила, що США нададуть Україні посилене оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй «захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію». Проте вона не уточнила, про які види озброєння йдеться.

Натомість телеканал CNN та агенція Associated Press з посиланням на неназваних американських посадовців повідомляли, що серед цих озброєнь – протитанкові ракети Javelin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-