Біометричний контроль на кордоні з РФ запрацює з 27 грудня

Біометричний контроль на кордоні з РФ запрацює з 27 грудня

Укрінформ
Мобільні пункти біометичного контролю на кордоні з Росією розпочнуть роботу із 27 грудня.

Про це повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Для інформації потенційним порушникам державного кордону між РФ та Україною. З 27 грудня 2017 року буде введено в дію мобільні комплекси біометричного контролю в місцях імовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами", - написав він.

Шкіряк також нагадав, що з нового року біометричний контроль запроваджується і на стаціонарних пунктах пропуску через українсько-російський кордон.

«З 1 січня 2018 року, вже з 00.01, кожен громадянин РФ, котрий захоче перетнути державний кордон України, залишатиме у нас відбитки своїх пальчиків та весь комплект біометричних даних. Всі КПП на кордоні з державою-агресором вже обладнані новітніми системами зняття біометричних даних і підключені до бази Інтерполу та Європолу», - зазначив він.

Читайте також: Всі пункти пропуску на кордоні з РФ обладнали для біометричного контролю - Шкіряк

Як відомо, 1 вересня 2017 року Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким в Україні запроваджується система фіксації біометричних даних осіб на кордоні. В указі йдеться, що уряд має забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-