МОЗу дозволили закупити додаткові ліки для онкохворих на заощаджені 100 мільйонів

МОЗу дозволили закупити додаткові ліки для онкохворих на заощаджені 100 мільйонів

Укрінформ
Бюджетний комітет Верховної Ради затвердив розпорядження уряду, відповідно до якого Міністерство охорони здоров'я зможе закупити на заощаджені 100 мільйонів гривень додаткові ліки для пацієнтів з онкохворобами.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Міністерство охорони здоров`я оптимізувало витрати на низку програм та протягом 2017 року досягло економії у 100 млн грн. Заощаджені кошти буде перерозподілено на закупівлю препаратів для лікування дорослої онкології", - йдеться у повідомленні. 

Зазанчається, що нині міністерство працює над визначенням переліку препаратів.

Як наголошують у МОЗ, онкологія - одна з найбільш недофінансованих програм. Загальний обсяг виділених бюджетних коштів на програму становив 397 млн грн у 2016 році та майже 709 млн грн у 2017 році. Утім, незважаючи на значне збільшення видатків на програму, у 2017 році державне фінансування забезпечувало лікуванням лише 24% дорослих хворих. 

Згідно з даними Канцер-реєстру в Україні щороку реєструється більше 130 тис. нових випадків захворювання на рак. Фактично, кожен сороковий українець хворіє на рак і потребує високовартісного лікування. 

Читайте також: Нова система охорони здоров'я. Прагнення громадянина, медика, держави

«В Україні більше мільйона онкохворих пацієнтів. Тому лікування онкозахворювань є одним із пріоритетів держави. Ми працюємо і будемо продовжувати працювати над тим, аби якомога більше українців мали доступ до безкоштовного лікування», - сказала в.о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун. 

Наразі Міністерство розпочинає закупівлі ліків для онкохворих пацієнтів через Програму розвитку ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-