Ракетний крейсер

Ракетний крейсер "Україна" ВМС не потрібний - Укроборонпром

Укрінформ
Крейсер "Україна", який наразі знаходиться у Миколаєві, Військово-Морським Силам України не потрібний, а тому Кабмін має прийняти рішення про його подальшу долю.

Про це йдеться на сайті ДК "Укроборонпром".

"Військово-Морські Сили Збройних Сил України не потребують ракетного крейсера "Україна". Про це нас повідомило Міністерство оборони України в офіційному листі. Там підтвердили, що добудовувати крейсер для потреб ЗСУ недоцільно. Цим рішенням Міністерство фактично зняло питання необхідності утримання крейсера ДП "Миколаївський суднобудівний завод", - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що Кабінет міністрів має якнайшвидше ухвалити остаточне рішення. Якщо крейсер потрібен – Укроборонпром готовий добудувати судно, але для цього треба передбачити кошти в державному оборонному замовленні на 2018 рік. Якщо ні – є два варіанти: або продавати недобудову, оскільки вона не відповідає воєнній доктрині, або передбачити на 2018 рік гроші на подальше утримання судна біля причальної стінки ДП "Миколаївський суднобудівний завод".

Раніше про недоцільність добудови ракетного крейсера говорили експерти. Так, за словами військового експерта Сергія Згурця, озброєння, під яке створювався цей крейсер, за роки простою системно застаріло.

Читайте також: Зарплатні борги Миколаївського суднобудівного: Гройсман назвав дедлайн погашення

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня Премєр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву Укроборонпрому погасити борги по зарплаті миколаївським суднобудівникам до 25 грудня. Проте там заявили, що виплата заробітної плати працівникам підприємства повністю залежить від Кабміну, який має прийняти рішення щодо ракетного крейсера "Україна". Адже заборгованість виникла через те, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодувати витрати заводу на утримання недобудованого крейсера.

Отож самі вони погасити заборгованість заводчанам, яка наразі вже становить біля 62 млн грн, не можуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-