Рада прописала альтернативу загальнобудинковим лічильникам газу

Рада прописала альтернативу загальнобудинковим лічильникам газу

Укрінформ
ВР 21 грудня, ухвалила за основу та в цілому Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу». 

За відповідне рішення проголосували 325 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уточнений термін встановлення квартирних лічильників - до 2021 року. Крім того, чітко уточнити, що компенсація людям, які самостійно встановлять квартирні лічильники газу, буде відбуватися за рахунок тарифу на розподіл природного газу", - прокоментувала правки народний депутат Олена Бабак.

Читайте також: Кличко: На енергозбереження 70/30 Київ витратив 137 мільйонів

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, його ухвалення необхідне, оскільки "користуючись правовою невизначеністю, суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території (далі – Оператори ГРМ) почали масово встановлювати у багатоквартирних будинках загальнобудинкові лічильники газу замість індивідуальних. Такими діями Оператори ГРМ фактично змушують мешканців будинків оплачувати об’єм газу спожитого багатоквартирним будинком в цілому, незалежно від фактичного споживання природного газу конкретним споживачем".

З метою захисту прав та інтересів населення України – побутових споживачів природного газу, новим законом:

- визначається, що загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку;

- встановлюється заборона для Операторів ГРМ щодо припинення постачання газу у багатоквартирний будинок у разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-