Нацгвардія візьме на озброєння

Нацгвардія візьме на озброєння "оновлені" Мі-8

Укрінформ
Нацгвардія України в 2018 році прийме на озброєння три вертольоти Мі-8.

Про це повідомив у середу в Запоріжжі під час передачі Нацгвардії України першого реконструйованого АТ "Мотор Січ" вертольота Мі-2МСБ командуючий Національною гвардією України генерал-полковник Юрій Аллеров.

"У цьому році ми беремо два такі вертольоти (Мі-2МСБ для навчання військових льотчиків – ред.). У 2018 році - три вертольоти Мі-8", - повідомив Аллеров.

За його словами, вертольоти виробництва "Мотор Січ" і вертольоти, реконструйовані на запорізькому підприємстві, Національна гвардія України планує брати на озброєння і надалі "постійно, згідно фінансування і можливостям Нацгвардії".

Читайте також: Нацгвардія отримала від "Мотор Січі" перший реконструйований вертоліт

Вертоліт Мі-8 - багатоцільовий вертоліт, розроблений ОКБ імені Л. М. Миля на початку 1960-х років. Є наймасовішим дводвигуновим вертольотом у світі, входить до списку найбільш масових вертольотів в історії авіації. Широко використовується у багатьох країнах світу для виконання як цивільних, так і військових завдань. У 2010 р. в Запоріжжі на АТ "Мотор Січ" було створено дільницю з модернізації ветролетов, і здійснена перша модернізація вертольота Мі-8. На сьогоднішній день на підприємстві здійснюється як модернізація, так і капремонт з модернізацією та озброєнням вертольотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-