Труба сказав, коли Держбюро розслідувань відкриє перші справи

Труба сказав, коли Держбюро розслідувань відкриє перші справи

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) планує відкрити перші кримінальні провадження у вересні 2018 року.

Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба під час брифінгу в Укрінформі.

“У вересні 2018 року Державне бюро розслідувань відкриє перші кримінальні провадження”, - зазначив він.

Водночас Труба пообіцяв, що буде “докладено максимум зусиль”, аби відкриття перших проваджень ДБР відбулося раніше.

Він наголосив, що для повноцінного старту роботи Бюро потрібно вирішити чимало питань — від отримання приміщення для центрального апарату до формування професійної команди.

Читайте також: Українці хочуть, щоб Держбюро розслідувань у першу чергу "взялося" за суддів

За його словами, організаційна структура ДБР уже погоджена Кабінетом міністрів і складається із центрального апарату, що налічуватиме 19 відділів, а також із 7 територіальних управлінь, академії та науково-дослідного інституту.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів підтримав проект розпорядження, яким затвердив структуру Державного бюро розслідувань (ДБР). Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 13 грудня.

Зазначалося, що ДБР складатиметься з центрального апарату, семи територіальних управлінь, академії та науково-дослідного інституту. Гранична чисельність співробітників бюро - 1500 осіб, до складу центрального апарату органу входитимуть 20 управлінь і відділів.

Президент України Петро Порошенко 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія.

Член конкурсної комісії Денис Монастирський 28 листопада повідомив, що директор Державного бюро розслідувань Роман Труба затвердив подання конкурсної комісії про призначення Ольги Варченко і Олександра Буряка своїми заступниками.

Монастирський додав, що Труба вже встиг зареєструвати ДБР у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Місцем реєстрації значиться Секретаріат Кабміну по вул. Грушевського, 12/2.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-