САП передала до суду справу помічниці судді, яка

САП передала до суду справу помічниці судді, яка "зливала" закриті дані

Укрінформ
САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо помічниці судді Солом’янського райсуду, яка передавала закриту інформацію про клопотання детективів НАБУ знайомому адвокату, зацікавленому у перебігу розслідування одного з проваджень.

Про це інформує прес-служба САП у Facebook.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами несанкціонованих дій з інформацією, що міститься в автоматизованій системі документообігу суду, вчинених шляхом несанкціонованого доступу до автоматизованої системи документообігу суду та несанкціонованого розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Йдеться про незаконне одержання та розповсюдження інформації щодо клопотань, з якими детективи НАБУ зверталися до Солом’янського районного суду міста Києва. 13 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно помічниці судді та іншого учасника правопорушення – адвоката – до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, у травні-червні 2016 року помічниця судді Солом’янського районного суду міста Києва прийняла пропозицію свого знайомого, адвоката, зацікавленого у перебігу розслідування одного з кримінальних проваджень НАБУ, та почала надавати йому для подальшого інформування третіх осіб відомості про надходження до суду клопотань від детективів НАБУ.

Читайте також: Суддя ВАСУ "забув" задекларувати дві квартири у центрі Києва

"Якщо ставало відомо про те, що у результаті розгляду клопотань детективів були прийняті судові рішення, помічниця судді за вказівкою адвоката роздруковувала їх із автоматизованої системи документообігу суду та передавала для подальшого несанкціонованого розповсюдження. Оскільки вказана помічниця судді не мала необхідного рівня доступу до автоматизованої системи документообігу суду, вона використовувала логін та пароль іншого працівника суду", - зазначили у САП.

У САП поінформували, що 8 листопада 2017 року обвинуваченим та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства.

Обом обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361-2 та ч. 2 ст. 376-1 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-