Екстрадиція Саакашвілі: Петренко каже, що в адвокатів закінчилися інструменти затягування

Екстрадиція Саакашвілі: Петренко каже, що в адвокатів закінчилися інструменти затягування

Укрінформ
Розгляд запиту на екстрадицію екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі триває, при цьому всі можливі інструменти для затягування розгляду екстрадиції його адвокати вже використали. 

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко у своєму Twitter.

"Процес розгляду запиту на екстрадицію Саакашвілі триває. Я не можу коментувати, який буде результат цього розгляду, бо тривають відповідні юридичні процедури. Єдине скажу: всі можливі інструменти для затягування розгляду екстрадиції його адвокати використали", - зазначив міністр. 

Як повідомлялося, екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії щодо Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів України запит про екстрадицію Саакашвілі.

Читайте також: Саакашвілі прийшов на допит до ГПУ

На початку вересня заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Україна розпочала екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі.

15 грудня заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що МЗС не веде жодних переговорів з Грузією щодо можливої екстрадиції Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-