"ФБРівці Ситника" довели Розенблата до суду

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат просить Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника, Служби безпеки України, третя особа – Генеральна прокуратура України. Позивач просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до закону України "Про міжнародні договори", - йдеться у повідомленні.

Розенблат також просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо непроведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме - розголошення інформації з грифом "державна таємниця" працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

Наразі Окружний адміністративний суд міста Києва розглядає питання про відкриття провадження за даним позовом.

Читайте також: Суд дозволив Розенблату їздити Україною, але залишив браслет

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня Окружний адміністративний суд  Києва відкрив провадження у справі за позовом Розенблата до НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо проведення стосовно нього оперативно-розшукових дій.

Попередній судовий розгляд цієї справи призначений на 30 січня.

Розенблат є фігурантом так званої бурштинової справи. Він підозрюється в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобутку бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-