На Заході медреформу порівнюють за важливістю із антикорупційною - Супрун

На Заході медреформу порівнюють за важливістю із антикорупційною - Супрун

Укрінформ
Сполучені Штати, Світовий банк і МВФ вважають медичну реформу в Україні пріоритетним завданням і висловлюють готовність до твердої підтримки країни на цьому шляху.

Про це повідомила в інтерв'ю Укрінформу за результатами зустрічей у Вашингтоні в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. 

"Перше запитання, яке ми чуємо від кожного з них: "Що ми можемо зробити для того, щоб вам допомогти?". Вони повністю підтримують наші реформи й наголошують, що реформи у сфері охорони здоров'я і в боротьбі проти корупції для них є дуже важливими й пріоритетними в плані підтримки України, оскільки це змінює на інституційному рівні те, як країна розвиватиметься далі", - зауважила керівник відомства. 

У цьому контексті вона наголосила, що на Заході зміни в українській медичній галузі порівнюють за важливістю з антикорупційною реформою. 

Читайте також: Не дочекаєтесь: Супрун спростувала чутки про свою відставку

"Якщо ми зможемо реформувати найбільш корумповану систему в Україні – систему охорони здоров'я, – ми зможемо робити й інші кроки в боротьбі з корупцією", - підкреслила Супрун.

Вона також зазначила, що на її зустрічах у Вашингтоні наголошувалось, що реформа системи охорони здоров'я, фінансування охорони здоров'я в Україні "є вагомим для самих українців, але також це критично важливо в масштабах цілої країни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-