Вища рада правосуддя прийняла відставку голови Верховного суду України

Вища рада правосуддя прийняла відставку голови Верховного суду України

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила Ярослава Романюка з посади судді Верховного суду України у зв'язку з поданою ним заявою про відставку.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"(Звільнити) Романюка Ярослава Михайловича з посади судді Верховного суду України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Вища рада правосуддя 14 грудня розглянула матеріали щодо звільнення ряду суддів з посад у зв’язку із поданням ними заяв про відставку та про звільнення за власним бажанням.

За результатами їх розгляду ВРП звільнила Ірину Бухтіярову з посади судді Вищого адміністративного суду України, Володимира Карабаня – з посади судді Вищого господарського суду України, Олену Попович – з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ і Наталію Скорик – з посади судді господарського суду Чернігівської області.

Читайте також: Вища рада правосуддя відмовилася відкривати справу проти судді Кицюк

Водночас Вища рада правосуддя ухвалила відмовити у звільненні Дмитра Сокуренка з посади судді Апеляційного суду міста Києва у відставку.

Як повідомлялося, Романюк був обраний суддею Верховного суду України у липні 2005 року. У грудні 2011 року став першим заступником голови ВСУ, а з травня 2013 року обіймав посаду голови ВСУ.

У липні 2017-го Романюк зняв свою кандидатуру з конкурсу до нового Верховного суду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-