В Україні нарахували близько 80 тисяч

В Україні нарахували близько 80 тисяч "секс-працівників"

Укрінформ
У нелегальній сфері надання сексуальних послуг в Україні зайняті близько 80 тис. людей, які регулярно зазнають психологічного та фізичного насильства.

Про це заявив директор з політики та партнерства “Альянсу громадського здоров'я” Павло Скала під час вуличної акції на майдані Незалежності, присвяченої Міжнародному дню захисту секс-працівників від насильства і жорстокості, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“За узгодженими оціночними підрахунками міжнародних організацій, в Україні налічується 80 тис. секс-працівників, людей, залучених до секс-бізнесу. І це реальність”, - заявив Скала.

Він повідомив, що 17 грудня у світі відзначається Міжнародний день захисту секс-працівників від насильства і жорстокості.  В Україні відповідні акції проводяться вже 10 років. “Ми проводимо заходи для того, щоб показати, що ця проблема існує, в Україні існують секс-працівники та, на жаль, насильство щодо них”, - заявив Скала.

Вулична акція з нагоди Міжнародного дня захисту секс-працівників від насильства/ Фото Євгена Любімова

За його словами, існує потреба в легалізації цієї сфери, що сприятиме, зокрема, зменшенню поширення ВІЛ, адже в Україні у трьох чвертях нових випадків інфікування здійснюється саме статевим шляхом. Крім того, працівники секс-індустрії “постійно перебувають під тиском і клієнтів, і правоохоронних органів, які піддають їх різного виду насильству, здебільшого психологічному, іноді фізичному”.

Активіст нагадав, що у Кодексі України про адміністративні правопорушення є стаття 181.1, яка передбачає адмінпокарання для особи, яка задіяна у наданні сексуальних послуг за плату.  "Через наявність цієї статі цей вид бізнесу прихований і він контролюються, у тому числі, правоохоронними органами, а також організованою злочинністю”, - заявив Скала.

Читайте також: Благодійні організації женуть з Пакистану через нові правила для "іноагентів"

Інший один організатор акції, керівник БО “Ліга “Легалайф” Юлія Дорохова повідомила, що до парламенту поданий законопроект про декриміналізацію заняття проституцією та скасування статті 181.1 КУпАП, однак доброї волі з цього приводу з боку можновладців немає. “Нас не чують, але користуються нашими послугами. Невигідно змінювати законодавство, тому що величезні гроші йдуть у кишені тих, хто кришує цей бізнес”, - заявила вона.

Учасники акції — близько 15 осіб - одягнули на голову чорні мішки з буквами, склавши слово “насильство”. Також був присутній чоловік, одягнений у поліцейську форму  -як символ переслідування та утисків працівників секс-індустрії. Вони тримали плакати “Робота не злочин”, “Скасувати  ст.181.1 КУпАП”, “Ст.181.1 КУпАП - інструмент насильства над секс-працівниками” тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-