Благодійні організації женуть з Пакистану через нові правила для

Благодійні організації женуть з Пакистану через нові правила для "іноагентів"

Укрінформ
Влада Пакистану наказала зупинити роботу щонайменше 10 міжнародних благодійних організацій, яким відмовили у перереєстрації відповідно до більш жорстких нових правил для організацій, що фінансуються з-за кордону.

Про це повідомляє Радіо Свобода

«У Пакистанському гуманітарному форумі, який представляє 63 міжнародних групи допомоги, 13 грудня заявили, що щонайменше 10 організацій отримали «листи з відмовами» від Міністерства внутрішніх справ після запровадження нових правил. Серед груп, які, ймовірно, залишать Пакистан, є благодійна організація, заснована мільярдером і філантропом Джорджем Соросом», - йдеться у повідомленні.

«Ми є однією з більш як 20 організацій, реєстрація яких відхилена», - сказав представник Фонду «Відкрите суспільство» Джонатан Бірчхолл.

Читайте також: Меттіс закликав Пакистан подвоїти зусилля у боротьбі з тероризмом

Міжнародна благодійна організація ActionAid, яка здебільшого бореться за права жінок, також заявила, що її змушують залишити Пакистан.

Ще одна велика благодійна організація «Лікарі без кордонів» 9 листопада заявила, що їй наказали закрити свою останню установу в племінному регіоні, охопленому насильством, вздовж афганського кордону.

Поки офіційних коментарів від влади Пакистану немає.

Як відомо, пакистанська влада зробила жорсткішими правила реєстрації для фінансованих з-за кордону організацій головним чином через те, що в останні роки офіційний Ісламабад заявляв про підозри на адресу окремих міжнародних благодійних організацій у їхніх зв'язках з іноземними службами безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-