Суд дозволив Каськіву виїхати за кордон

Суд дозволив Каськіву виїхати за кордон

Укрінформ
Печерський райсуд Києва дозволив екс-керівнику Держінвестпроекту Владиславу Каськіву, підозрюваному в привласненні та розтраті майна в особливо великих розмірах, виїжджати за кордон.

Відповідне рішення суд ухвалив 7 грудня, про що свідчить ухвала суду, оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень 12 грудня.

"Враховуючи ті слідчі дії, які слід вчинити у даному кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність продовжити в межах строків досудового розслідування до 19.12.2017 (включно) строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 01.11.2017 року, а саме: прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора та/або суду;  повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання. Разом з тим, слідчий суддя не вбачає підстав для продовження такого обов'язку, як передача на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд із України та в'їзд в Україну", - йдеться в ухвалі суду.

У документі зазначається, що 7 грудня на адресу Печерського райсуду надійшло клопотання слідчого прокурора ГПУ Мальованого В.В. про продовження строку дії покладених на підозрювану особу (Каськіва - ред.) обов'язків  у межах кримінального провадження, що ведеться стосовно нього.

Читайте також: Суд не дозволив збільшити розмір застави Каськіву

Мова йде про те, що Каськів мав прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора та/або суду, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та здати на зберігання слідчому або іншій уповноваженій особі свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Натомість захисник та обвинувачений просили повернути Каськіву паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну, мотивуючи необхідністю виїзду за кордон для догляду за малолітньою дитиною.

Суд, вислухавши мотивацію сторін, прийняв рішення задовольнити клопотання прокуратури частково.  Відповідно до ухвали суду Каськів зобов'язаний і надалі прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора та/або суду, а також повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

Однак, суддя не підтримав клопотання прокурора про продовження такого обов'язку, як невиїзд Каськіва за кордон і прийняв рішення повернути йому паспорти.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада 2017 року екс-голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва екстрадували з Панами.

Цього ж дня Печерський районний суд Києва за клопотанням Генеральної прокуратури обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави. Його звільнили в залі суду, впродовж 5 днів Каськів мав сплатити заставу 160 тисяч. Цю суму вніс юрист Віктор Єрмолаєв.

Читайте також: Схеми Держінвестпроекту: НАБУ затримало чотирьох екс-посадовців

Крім того, зазначалося, що Каськів відшкодував державі ще до рішення суду майже 7,5 мільйонів гривень збитку.

Цю суму вніс батько екс-депутата Євгена Суслова, власник фермерського господарства Іван Суслов.

6 листопада ГПУ оскаржила рішення Печерського районного суду щодо Каськіва.

Як відомо, Каськіва було оголошено в розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-