Канадський уряд просять збільшити військову допомогу Україні

Канадський уряд просять збільшити військову допомогу Україні

Укрінформ
Канаді варто продовжувати чинну військову тренувальну місію в Україні та розглянути шляхи її розширення.

Про це йдеться у підготовленому Постійним комітетом парламенту Канади з питань оборони звіті «Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Рекомендуємо уряду Канади продовжувати надавати охопне військове навчання членам Збройних сил України та пошукати можливості розширення типу тренування й підтримки, яку надають Збройні сили Канади у рамках операції UNIFIER», - йдеться у документі.

Читайте також: Парламент Канади закликає уряд підтримати миротворчу місію в Україні

Окрім цього, депутати радять уряду придивитися і до можливості розширення інших програм підтримки України. «Рекомендуємо уряду збільшити внесок Канади до військового, поліцейського та антикорупційного тренування після завершення чинних угод про фінансування», - наголошують автори звіту.

Зазначимо, що звіт було підготовлено за результатами відрядження членів комітету до України влітку цього року, а також їх особистих зустрічей із різноманітним експертами у Оттаві. Запропоновані у комітетських звітах рекомендації не є обов’язковими до виконання, однак зазвичай уряд відображає їх у своїх рішеннях.

Подібні рекомендації уряду у своєму звіті, оприлюдненому кілька тижнів тому, дали також члени Постійного комітету із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади.

На початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-