"Плівки Курченка": Луценко каже, що прослуховували й офіцера ФСБ

Укрінформ
Під час спільної операції СБУ та ГПУ відбувалося прослуховування не лише олігарха-втікача Сергія Курченка, соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе і самого лідера "Руху нових сил", а й офіцера ФСБ РФ.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко під час ефіру на "Свободі слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я відкидаю цю версію. Це - недолугий спосіб захисту людей, яких ми зафіксували у контактах отримання сотень тисяч доларів та євро та домовленостей про співпрацю з Курченком та його ФСБшними покровителями. Так, у нашій справі ми прослуховували офіцера ФСБ, самого Курченка, Северіона Дангадзе - помічника Саакашвілі, а потім і сам Саакашвілі із свого мобільного терміналу подзвонив Курченку, що зафіксовано", - заявив Луценко, коментуючи версію у ЗМІ про те, що "один з агентів СБУ, який допомагав слухати Курченка, залишився у Росії, тепер ГПУ втратила частину важливих доказів, і все це виглядає як спецоперація ФСБ".

Генпрокурор ще раз підтвердив, що ГПУ готова до участі іноземних фахівців в експертизі цих плівок.

"У нас є пристрій, який записував, два свідки, які передавали кошти під нашим контролем, записи. І технічна і фоноскопічна експертиза може бути проведена разом із закордонними фахівцями. Цього буде достатньо для серйозного досудового слідства", - заявив він.

Луценко додав, що це лише "перший етап зірваного плану ФСБ "русская зима в Киеве".

Читайте також: Луценко хоче залучити ФБР для експертизи "плівок Курченка"

"Я знаю, про що кажу. І у свій час прийду у парламент за другим етапом. Це буде, неодмінно буде", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці затримали наближену до Саакашвілі особу - громадянина Северіона Дангадзе. За словами генпрокурора, Дангадзе за узгодженням із самим Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, що переховується від переслідування українських правоохоронних органів у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів організованого злочинного угруповання. Згідно з ГПУ, Саакашвілі отримав півмільйона доларів від олігарха-втікача Курченка.

Були також опубліковані відповідні записи переговорів, які отримали у ЗМІ назву "плівки Курченка".

Печерський райсуд Києва постановив 6 грудня заарештувати Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-